" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here
mungkin cinta saya tidak seagung cinta Nabi Muhammad kepada Siti khadijah..tidak sehebat cinta Zulaikha kapada Nabi Yusof, tapi apa yang saya tahu, saya dah jatuh cinta dekat awak ;)



Gaisss}
24 Dec 2015 | 12/24/2015 12:16:00 pm | 2Comment

Assalammualaikum . hai gaiss . lamanya tak berblogger gituuu . last update time aku sem 1 . sekarang dah pun sem 4 . Baiklah . rasanya kali ni aku still nak cita pasal study aku juga lah . act stress juga jadi architecture student ni. macam-macam perasaan aku rasa . kadang-kadang rasa happy , bersemangat but sometime rasa give up teramat sangat . huhuhu. mybe time table agak pack kot. dengan lec pun boleh tahan cerewetnyaa . terclash due date submit assigment bagai. tu rasa serabut tak terurus gituu. tu jaa lah . k tata ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

**nahh hakak payung gambaq time buat site analysis for history architecture subject dekat taman mini melaka

**ni paling comei time shoot video untuk role play subject BI


by dreaming !}
2 Sep 2014 | 9/02/2014 11:33:00 am | 0Comment


assalammualaikum wahai sekelian alam. . cepatnya masa tuu berlalu . . day by day .. week by week . . month by month. tak lama dah nak final exam. . midterm pun dah buat. tunggul final exam and the next step adalah melangkah masuk ke new semester . makin hari makin susah . tapi bila di fikirkan balik , x ada benda kat dunia ni yg senang. . semuanya susah dan perlukan usaha . . hmhmm , by dreaming i want get pointer 3.5 and above ! by dreaming i want to Ar!! hahaa . insyaallah . . kena usaha dari sekarang laa kannn . .

architecture students ;)}
14 Aug 2014 | 8/14/2014 11:12:00 am | 0Comment

# serial plane project

assalammualaikum. . waah lama nyaa tak meng-update blog ni. . nak share laa sikit kan tentang architecture yang aku tgh stdy sekarang ni. . seriously sangat mencabar fizikal dan mental . sebab apa aku cakap macam tu?? fizikal nya adalah tak cukup tidur. . malam-malam orang lain tidur, bilik kita jaa yg cerah. . kenapa ehh ? buat keja last mint eh ?? hahaha ! kami tak penah tangguhkan assignment (last mint work) tetapi hakikatnya assignment bdk DSB tak penah putus-putus okayh;) harini dapat , esok pagi-pagi submit. . itulah life budak architecture . jgn takut nak choose this course. sbab course ni sangat-sangat menarik . . bagi sapa yang memang minat nak jadi architect tuu ciri-ciri yg kenal dalam diri hampa sebelum choose course ni adalah , hampa harus minat melukis ! sukakan kerja seni , kreatif, pandai berimaginasi , pandai mencari idea-idea yg menarik , dan yg paling important sekali , otak hampa memang kena otak seni laah. . nanti minat math pilih architecture pulak. . apa-apa pun sama-sama lah kita belajar bersungguh-sungguh noh . kalau boleh sambung laa smpai dapat gelaran Ar kann. . hihihi . sememangnya ini adalah fardhu kifayah utk menbina tempat tinggal yang mengikut kehendak dan kesesuaian bagi umat islam :) insyaallah Ar anisah want to be . ameen

new semester !}
5 Jun 2014 | 6/05/2014 12:30:00 pm | 0Comment


assalammualaikum.. jyeahhh dapat study dekat dengan rumaahh.. kentut pun dengaq wooww. . POLIMAS tunggu ku datang.. ya allah . . kau restui laah hambaMU ini dalam menuntut ilmu ya allah. . sseriusly aku takut sangat pasal belajar nii. it not something easy for me . . duit mama n abah dah banyak dah habis dalam settel bab study nii. . nasib laa aku pun ada jugak spend duit .. boleh laa beli apa yang patut. tak laah 100% bergantung dekat parents kann.. ingat nak still pra u jaa . sbb aku pun dah join lowwer six 2 weeks dahh.. tapi bila dapat tawaran poli dapat course yg aku minat pulak , my first choice pulak kann.. canggakk lagi ! mestilaah aku p. . tapi harap-harap aku dapat carry that couse untill final sem laa noh.  #ameen . tapi klau aku ditawarkan nursing , myb aku p nursing kot.hahaha . . klau ada rezeki laaa .. huhuhuu..

interview }
14 Apr 2014 | 4/14/2014 06:17:00 am | 0Comment




assalammualaikum. . alhamdulilah aku layak untuk pergi interview Dip Rekabentuk Dalaman atau dikenali sebagai interior design kat UiTM. . okayy . itu salah satu minta aku myb aku ni suka ke arah seni kot. . kalau ke arah seni ni aku boleh laa carry on . insyaallah . apa-apa pun yg penting usaha tuu mau ada... 19hb april tarikh interview . . ketaq tuu mmg x terkata dah nii. . speaking mmg ke laut laah. . apa-apa pun i try to do the best for my interview. . cuma tinggal satu langkah ja lagi untuk aku digelar sebagai seorang student of dip interior designer. . semoga allah permudahkan segala urusan aku nanti.  aminnn :)

LET'S PRAY TO MH370}
11 Mar 2014 | 3/11/2014 01:15:00 pm | 0Comment


assalammualaikum . . sedih rasa bila dapat tau yg pesawat MH370 dilaporkan hilang sehingga sekarang. masyaallah . mungkin Allah S.W.T nak tunjuk kuasaNya . walaupun dalam pesawat tuu tada ahli keluarga kita , tapi ada jugak rasa sebak tuu bila dapat tauu yg pesawat tuu hilang tanpa dikesan ..  harap keluarga mangsa-mangsa tuu dapat besabar lah. . berdoa banyak-banyak semoga
-Allah permudahkan pencarian pihak berkuasa . 
-Allah selamatkan semua penumpang MH370 . 
#harap apa yang terjadi ni dapat membuka semua mata hampa Allah tentang bertapa hebatnya kuasa Allah.. 

ุงู„ู„ู‘ูŽู‡ูู…ู‘ูŽ ู„ุง ุณูŽู‡ู„ูŽ ุฅูู„ุงู‘ูŽ ู…ูŽุง ุฌูŽุนูŽู„ู’ุชูŽู‡ู ุณูŽู‡ู’ู„ุงู‹ ุŒ ูˆูŽ ุฃูŽู†ู’ุชูŽ ุชูŽุฌู’ุนูŽู„ู ุงู„ู’ุญูุฒู’ู†ูŽ ุฅูุฐูŽุง ุดูุฆู’ุชูŽ ุณูŽู‡ู’ู„ุงู‹
Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan, Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki.

kau sahabat , kau teman sejati :)}
26 Jul 2012 | 7/26/2012 01:24:00 pm | 0Comment

Assalammualaikum kawan . aku kenal hang lama dah . aku akui hang ni baik ! hang anak yang baik . kawan yang baik .tapi hang gengster sikit:P harharhar . kiranya dah nak dekat setahun aku kenal hang . maklum lah , kita kwn pun time bulan puasa jugak kan kan. but sekarang kita x mcm dulu dah kan . aku tau, hang selalu dok ckp yg aku ni gila bayang , but now aku x mcm tu dah :). bukan apa, aku ni jenis bila berkawan, sayang nak pisah ! susah nak lupa ! walaupun hang ckp mcm-mcm kat aku, sakit hati mcm mana pun aku, geyauu terguling sekali pun ada aku benci hang ? ada aku anggap hg ni mcm musuh aku ? tak lah kawan . hang tetap kawan aku . dalam doa , aku tak lupa dekat hang . selalu jaa aku doa yg baik-baik utk kwn-kwn aku . hari ni hari lahir hang . so aku nak ucapkan 
-semoga sihat selalu
-kekalkan dgn senyum goda hang tuu
-goodluck for your SPM
-be a good son / special boiprengg / bestfriends / husband
-dimurahkan rezeki .
-supaya tak rajin jatuh moto lagi (hewhewhew)
-doakan dapat pasangan hidup yang solehah yg boleh membimbimg anak-anak
-dan hang pulak, supaya jadi khalifah yang boleh membimbimg keluarga pada suatu hari nanti .
HAPPY BIRTHDAY HAPPY BIRTHDAY HAPPY BIRTHDAY TO YOU :)